18.11.11

Καρδούλες και πάλι!

Γειτονάκια μου καλά, πώς περνάτε; Εδώ και μέρες προσπαθώ να δημοσιεύσω αναρτησούλα αλλά όλο και κάτι ξεπετάγεται και μου ανατρέπει τα σχέδια! Θαρρείς και συνομμωτεί όλο το σύμπαν βρε παιδάκι μου, θέλω και δυο ώρες (μην σας πω και τρεις) μέχρι να φτιάξω την ανάρτηση γιατί στο ενδιάμεσο η μικρή πριγκίπισσα  θα θέλει να λύσει τις απορίες της, θα θέλει να της βάλω να φάει και ό,τι άλλο φανταστείτε θα συμβεί την ώρα που κι εγώ η έρμη έχω ανάγκη να καθίσω στον υπολογιστή να ξελαμπικάρω! 
Και σήμερα, πάνω που έχω ετοιμάσει την ανάρτηση (επιτέλους), κατά λάθος την σβήνω!!!!!!!!! Τα νεύρα μου .... κρόσιααααααααα!!!  Άντε πάλι από την αρχή!

Αυτές τις μέρες κάτι η ασταμάτητη βροχούλα, το κρύο, η πρώτη φωτιά στο τζάκι, μου έφτιαξαν τη διάθεση για ράψιμο. Θυμάστε τις πρώτες μου διακοσμητικές καρδούλες; Έχω μια τρέλα με τις καρδιές. Ε λοιπόν δεν επρόκειτο να μην φτιάξω και χριστουγεννιάτικες!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι απλά: τσόχα, κλωστή και παλιά, μάλλινα κουβάρια ... για το γέμισμα! Τώρα εσείς που πλέκετε θα με βρίζετε (καλά βρε αθεόφοβη, δεν ήξερες να κάνεις ένα κασκολάκι, ένα σκουφάκι να ζεσταθεί το μέσα μας; Χειμώνα έχουμε!) και θα 'χετε και δίκιο αλλά αφού δεν είχα το ειδικό βαμβάκι τι να κάνω; Μπορεί άμα τις δείτε (τις καρδούλες) να αλλάξετε γνώμη χι... χι... χι...


Αρχικά έκοψα δύο κομμάτια από τη τσόχα με οδηγό ένα πατρόν σε σχήμα καρδιάς. Στην συνέχεια τα έραψα (blanket stitch). Μετά όμως συνειδητοποίησα πως έπρεπε πρώτα να κάνω το σχεδιάκι της χιονονιφάδας στο ένα κομμάτι και μετά να τα ενώσω. Τέλος πάντων... Πριν κάνω τις τελευταίες ραφές, γέμισα τις καρδούλες με το μαλλί (είπαμε ... μην βρίζετε). Στερέωσα και μια κορδελίτσα από όπου θα κρέμεται και βουαλά!





Για την παρακάτω καρδιά αντί για τσόχα χρησιμοποίησα μια παλιά κουβέρτα φλις. Καλά, της άλλαξα τα φώτα (της κουβέρτας)!




Να σας ταξιδέψω λιγάκι με τη φωτίτσα; Για να σας καλμάρω το λέω,  μπας και με δείτε με άλλο μάτι! χι ... χι... χι...








Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, γεμάτο με δημιουργίες!

26 σχόλια:

  1. Έγιναν πανέμορφες οι τσόχινες καρδούλες σου!!! Καρδιές, τζάκι, κάστανα, γλυκό του κουταλιού... Τέλεια!!! Φιλιά καρδιά μου και καλό Σ.Κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Κικίτσα μου! Πόσο με καταλαβαίνεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες οι καρδούλες! Και ωραία ιδέα για στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες και πολύ ωραία η χιονονιφάδα! Τελικά οι καρδούλες ειναι το σήμα κατατεθεν σου! Την τσόχα απο που την πήρες εδω στη Ρόδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα!!!!χα!!!!!princess έχεις πολύ πλάκα!!!λοιπόν,εγώ που ξέρω να πλέκω,σαν έμπειρη που είμαι (έμαθα πριν ένα μήνα και έχω πλέξει 1 κασκόλ και τώρα φτιάχνω το δεύτερο,πολύ γέλιο!!!είναι μυστικό όμως μην το πείς πουθενά)σου ΄λέω ότι οι καρδούλες σου είναι πάάάρα πολύ ωραίες και όλα όσα μας ευχαριστούν πρέπει να τα κάνουμε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω την φωτίτσα, λάτρεψα και τις καρδιές σου - πιάνουν τα χεράκια σου, μπράβο! Εγώ αυτό το κομμάτι δεν το έχω καθόλου! Άσχετη!!
    Επίσης κάνω κι εγώ σαχλαμάρες με τις αναρτήσεις χαχαχα τι να πει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσουν οι καρδούλες γενικά και οι δικές σου ειδικά είναι υπέροχες πανέμορφα στολίδια για τα Χριστούγεννα!!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο για τη δημιουργικότητα...οι καρδούλες καταπληκτικές.Μπαίνεις στο κλίμα ενώ ταυτόχρονα αδειάζει το μυαλό!!Μας ζέσταναν οι εικόνες σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερμιόνη μου σ' ευχαριστώ! Φιλιά!

    Elena σ' ευχαριστώ! Να σου πω και η χιονονιφάδες μ' αρέσουν πολύ! Τσόχες θα βρεις στα βιβλιοπωλεία (νομίζω και στα τζάμπο)σε πακετάκι που περιέχει μικρά κομμάτια σε διάφορα χρώματα. Βρήκα όμως με το μέτρο στο βιβλιοπωλείο ΑΣΤΕΡΑΣ (λίγο πιο κάτω από το ζαχαροπλαστείο Σαββοϊδάκης στον Άη Γιάννη).

    Αναστασία μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε έκανα να ευθυμίσεις και να γελάσεις! Εγώ πάλι με το πλέξιμο δεν το 'χω. Πάντως δεν θα σε μαρτυρήσω πουθενά!!!

    Λιτσάκι μου σ' ευχαριστώ! Αν ήμασταν κοντά θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς μια "μάζωξη" στο τζάκι, να φέρεις και τα τσάγια σου και να περάσουμε όμορφα! Καλά, αυτό με την ανάρτηση το έχω ξαναπάθει και μυαλό δεν έβαλα. Αλλά να μου πεις "αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε"! Φιλιά πολλά!

    Sophie σ' ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να πήρες ιδέες για τα Χριστούγεννα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατερίνα και Πανταζή σας ευχαριστώ! Πάντα τα σχόλιά σας μου δίνουν χαρά και δύναμη! (Καλέ, το σπιτάκι κάτω από τους κέδρους μού το φτιάξατε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ PRINCESS!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ότι θα σε επισκεφτόμουν!!! Τι υπέροχες καρδούλες είναι αυτές!!! Πολύ μου αρέσουν! Αλλά και η φωτιά στο τζάκι... όλα τα λεφτά!!! Φιλάκια Princess μου! Καλό βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ fotolabida, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαράκι μου τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ σίγουρα θα απολαμβάνεις τη θαλπωρή του τζακιού!!! Καλό βράδυ κοριτσάκι μου, φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λατρεωα τις καρδιες σου και τις θελω ολες ελπιζω να περασεις παο το σπιτακι μου και να ερωτευτει κατι δικο μου η καρδια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι φοβερές οι καρδούλες!!!!! Μπράβο σου!!!!
    http://julia-mylifeandthoughts.blogspot.com/2010/12/8.html I'm following!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κικίτσα μου τις τελευταίες τρεις ημέρες γυρίζω το βράδυ στο σπίτι οπότε δεν προλαβαίνω να το ανάψω, δυστυχώς! Την Κυριακή όμως, πρώτα ο Θεός, θα το ανάψω από το πρωί να το ευχαριστηθώ!

    Παρατηρητή, Julia, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι υπέροχες οι καρδούλες, τις ζήλεψα.
    Μπράβο χρυσοχέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοριτσάκι μου καλό βράδυ!!! Και συγνώμη που δεν περνάω αλλά κυριολεκτικά πνίγομαι!!! Θα επανορθώσω όμως το υπόσχομαι!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε περιμένει ένα βραβειάκι στο σπιτάκι μου, για όσα αξιοθαύμαστα ανακάλυψα στο δικό σου! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Marian μου, σ' ευχαριστώ, είναι πολύ εύκολες να γίνουν!

    Κική μου, μην μου στενοχωριέσαι!! Κι εγώ πνιγμένη είμαι αυτές τις δυο εβδομάδες!

    Αχ, oniroskosmos με συγκινεί πολύ που βρήκες μια γωνίτσα στο σπιτάκι μου και απολαμβάνεις το κάθετι! Σ' ευχαριστώ για το βραβείο!! Θα κάνω σύντομα αναρτησούλα!

    Φιλιά σε όλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είδα τις καρδούλες σου στο μπλογκ της Τατιάνας και χάρηκα πάρα πολύ!!! Πάντα τέτοια... είναι όντως υπέροχες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καρδούλεςςςς..τις αγαπώ όπως και εσυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή