23.10.11

Φθινόπωρο ... Χειμώνας ...

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας (ακόμη περισσότερο ο χειμώνας) είναι οι εποχές που λατρεύω. Θέλω να βρίσκομαι στο σπίτι μου, οπότε προσπαθώ να τελειώνω με τις εξωτερικές δουλειές μέχρι το μεσημέρι. Από κει και έπειτα δεν θέλω καθόλου να ξεμυτίζω από το "καβούκι" μου.
Από την περασμένη Δευτέρα το κρύο έπιασε απότομα και με βρήκε απροετοίμαστη. Η μικρή πριγκίπισσα δήλωσε (με ναζιάρικο παράπονο) πως κρυώνει. Το σπίτι ήταν όντως λίγο παγωμένο και φαινόταν "άδειο". Δεν υπήρχε η ζεστασιά της ατμόσφαιρας να μας πλημμυρίζει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να στρωθούν τα χαλιά. Μετά από αρκετή κούραση, το αποτέλεσμα και πάλι με αντάμειψε... Πόσο όμορφο δείχνει τώρα το σπίτι μας! 
Όταν μιλώ για τις αγαπημένες μου εποχές, μου έρχονται στο νου όλα αυτά τα μικρά πράγματα που για κάποιους ίσως να είναι ασήμαντα ή βαρετά, για μένα όμως είναι στιγμές που κάθε χρόνο περιμένω να ζήσω, να γευτώ!


Η θαλπωρή από το αναμμένο κερί





Τα πλεκτά μου πασουμάκια


Η απαλή κουβέρτα που με αγκαλιάζει τα κρύα βράδια



Το χρώμα που έχει το ρόδι



Το γλυκό κυδώνι



Και οι τσακιστές πράσινες ελιές



Η αλεσφακιά που μοσχομυρίζει στο τσάι μου

Η μικρή πριγκίπισσα έχει αποκοιμηθεί. Δεν ακούγεται τίποτα, μια ήρεμη σιωπή. Έξω κάνει κρύο κι εγώ μόνη με τον εαυτό μου. Τα λέμε οι δυο μας. Έχω ανάγκη να το κάνω αυτό. Σκέφτομαι .... σκέφτομαι .... και τελικά όλα περιστρέφονται γύρω από το ίδιο πρόσωπο. Το παιδί μου! Τίποτε άλλο.

Καληνύχτα ...

17 σχόλια:

  1. Εύχομαι ενα χαρούμενο ευτυχισμένο χειμώνα πάντα με υγεία σε εσένα και στην οικογένειά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό χειμώνα γλυκειά μου Princess. Εμένα δεν μπορώ να πώ πώς με ξετρελαίνει αυτή η εποχή αλλά δεν με αφήνει και αδιάφορη.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Χειμώνα Princess μου και σου εύχομαι κάθε χρόνο να ζεις τέτοιες στιγμές γλυκιάς θαλπωρής στο σπίτι σου με το παιδάκι σου και με όλη την οικογένειά σου!!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφες εικόνες με όμορφα συναισθήματα! Πως σε νοιώθω να'ξερες... Φιλάκια Princess μου καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήσε γλυκιά μου αυτές τις στιγμές..δεν θα επαναληφθούν..είναι μαγικές..σε διαβάζω και δακρύζω..απο γλυκήτητα βέβαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mania μου, κι εσύ να έχεις έναν ευτυχισμένο χειμώνα!

    Νατάσα μου, μπορεί και να σε πείσω! χα... χα... χα... Φιλάκια!

    Σοφάκι, εύχομαι όλοι να μπορούμε να ζούμε τέτοιες στιγμές!

    Βάσω, καλό χειμώνα και σε σένα!

    Αχτιδούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Αχ, με συγκίνησες!!

    Marie μου, ξέρεις εσύ! Εμείς είμαστε "η μία κόβει η άλλη ράβει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι γλυκιά και ζεστή ανάρτηση!!! Δώσε δύο γλυκά φιλιά στο παιδί σου από μένα και κράτα και δύο για τον εαυτό σου!!! Καλό ξημέρωμα ψυχή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ βρε Κικίτσα μου! Τα κρατώ και τα φυλάω σαν φυλαχτό! Έχεις κι εσύ ένα φιλάκι από την μικρή πριγκίπισσα! Από μένα έχεις την αγάπη μου! Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφη ανάρτηση, γεμάτη ζεστασιά...Ομορφα κι όλα αυτά τα καλούδια σου κι η εικόνα που μεταφέρεις...Ετσι είναι οι μανούλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά το κρύο έχει την χάρη του έτσι; Μοσχοβολάει το σπίτι ζεστασιά κι αγάπη.
    Να είστε πάντα καλά κοριτσάκι μου!
    Να την χαίρεσαι. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ PRINCESS ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατερίνα μου, τι όμορφα λόγια! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    Λιτσάκι μου, έτσι ακριβώς είναι! Εύχομαι κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να συνεχίσετε να είστε έτσι! (αυτό ισχύει και για την αδερφούλα σου!)

    Fotolabida1, σ' ευχαριστώ καλή μου! Κι εσύ να έχεις καλό χειμώνα! Ευχαριστούμε και για τα φιλάκια! (λέει η μικρή πριγκίπισσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χειμώνας και πάλι χεμώνας!!!! Πόσο μοιάζουμε σ΄αυτό! Όσο κρύος είναι σαν καιρός, άλλο τόσο ζεστός, χουχουλιάρικος, αγαπησιάρης, τρυφερός και...αγκαλίτσας, γεμάτος μυρωδιές και σπιτική θαλπωρή είναι ταυτόχρονα! Καλό χειμώνα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό ξημέρωμα πριγκιπισσούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοριτσάκι μου στο είπα και θα το ξαναπώ. Βρες μια γωνίτσα να φτιάξεις το χώρο σου. θα ανανεωθείς...
    Άντε και έπειτα περιμένω φωτογραφίες!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό μήνααααααα!!!! Είμαι ασυγχώρητη το ξέρω!!! Δεν ήρθα πριν μπει ο μήνας!!! Όμως η ευχή μου είναι το ίδιο δυνατή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή