2.7.13

Υγρό κέικ με λεμόνι

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την τελευταία μου ανάρτηση! Δεν σας ξέχασα, επισκέπτομαι τα σπιτάκια σας όποτε μπορώ διότι τώρα ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος αφού δουλεύω. 
Η μέρα μου ξεκινά από τις 5:30 π.μ. και τελειώνει το βράδυ όταν πια κοιμάται η μικρή πριγκίπισσα. Τότε όμως το σώμα είναι ανίκανο να κάνει οτιδήποτε και δυστυχώς δεν μπορώ να "περιποιηθώ το σπιτάκι μου όπως θα ήθελα".
Σήμερα παρόλη την κούραση που έχω, πίεσα τον εαυτό μου να γράψει αυτό το ποστ γιατί, όπως και να το κάνουμε, μου έχετε λείψει πάρα πολύ!!!
Και για τον λόγο αυτό θα σας γλυκάνω με μια συνταγούλα του αγαπημένου μου Στ. Παρλιάρου.
Είναι ένα κέικ λεμονάτο και δροσερό, που όμως γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ.


 Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
3 αυγά
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο μαζί με 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 ml ρούμι (εγώ το αντικατέστησα με κονιάκ)
ξύσμα από 1 λεμόνι


Για την επικάλυψη:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμός 1 λεμονιού

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα αυγά, τη ζάχαρη κια το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μίγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, ψήνουμε το κέικ για 7 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 160 - 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.


Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και γλασάρουμε με πινέλο.




Εύχομαι να το ευχαριστηθείτε αυτό το γλυκάκι!



Να περνάτε όμορφα και να κάνετε πολλές βουτιές στη θάλασσα!!!!!!!!


11 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ εύκολο κέικ!
    Η απουσία μίξερ το κάνει πολύ δελεαστικό, ενώ μου αρέσει πολύ οτιδήποτε περιέχει λεμόνι!
    Φιλιά πολλά και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιονάκι μου φτιάξε το και θα με θυμηθείς! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Κωνσταντίνα μου μας έλειψες κοριτσάκι!!!!! Αλλά χαλάλι όταν πρόκειται για δουλειά.
    Πανεύκολο φαίνεται το κέικ, λέω να το δοκιμάσω!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Νατασούλι μου κι εσείς μου λείψατε!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντίνα μου καλό καλοκαίρι να έχεις!Ελπίζω να κάνεις κανένα μπανάκι που και που!!! Ξέρω πως είναι αυτή η εποχή με τις δουλειές και καταλαβαίνω το τρέξιμο...
    Πολύ ωραία η συνταγή σου θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε αν και του Παρλιαρου οι συνταγές δυστυχώς - δεν ξέρω γιατι - δεν μου πετυχαίνουν... :-(
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίνα μου, κάνω μπανάκια! Η δουλειά βέβαια είναι εποχιακή αλλά δεν πειράζει.
      Όσο για τις συνταγές του Παρλιάρου κι άλλοι το έχουν διαπιστώσει αυτό που λες, εμένα όμως μου έχουν πετύχει όσα έχω φτιάξει. Δεν ξέρω τι να πω ...
      Καλή επιτυχία πάντως αν το προσπαθήσεις!

      Διαγραφή
  4. Kαλή δύναμη βρε κοριτσάκι!
    Ακούγεται εξοντωτικό το πρόγραμμά σου.
    Η συνταγή αυτή μου άρεσε πάρα πολύ και θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Μας διευκόλυνες κιόλας βάζοντας το κουμπί του pinterest, οπότε πάει αμέσως εκεί για τα προσεχώς.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marian μου, ευχαριστώ!

      Όταν δουλεύεις σε ξενοδοχείο είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, όμως περνάω καλά κι έτσι δεν παραπονιέμαι. Στενοχωριέμαι μονάχα που δεν μπορώ να είμαι συνεπής με το μπλογκ μου (όσο θα ήθελα δηλαδή).
      Το tutorial για το κουμπί του pinterest το βρήκα στο μπλογκ της talibanoullas (talibanoulla.blogspot.com)

      Διαγραφή
  5. Με έβαλες σε πειρασμούς! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!! :))
    Φιλάκια! Και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να ξυπνάς 5.30 θα υπάρχει σοβαρός λόγος και ελπίζω να αξίζει τον κόπο, πρόσεχε μονάχα μην πάθεις υπερκόπωση, να χαρίζεις λίγες στιγμές ξεκούρασης στον εαυτό σου, τις αξίζει άλλωστε!!!! Σου εύχομαι καλό φθινόπωρο και περιμένω σύντομα νέα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips