1.10.11

Πάρτυ Hello Kitty (η συνέχεια)

Καλό μήνα σε όλους και όλες!!! Τι κάνετε, είστε καλά; Επιτέλους τελείωσα από τη δουλειά και βρήκα χρόνο να κάνω την ανάρτηση που υποσχέθηκα. 
Σήμερα θα παρουσιάσω τις συνταγές για τα εδέσματα του πάρτυ μας. Κάποια από αυτά θα παρατηρήσετε ότι είναι δημιουργίες χωρίς αναλογίες. Πιο πολύ μου αρέσει να φτιάχνω πραγματάκια με οδηγό την φαντασία. Εσείς μπορείτε να πάρετε ιδέες και να τις προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα και προτιμήσεις. Μην νομίζετε, κι εγώ έχω βάλει το χεράκι μου και έχω αλλάξει ή προσθέσει κάτι από αυτά που γράφει η συνταγή την οποία χρησιμοποιώ. Δεν είναι κακό, γι' αυτό μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Οι συνταγές για την τούρτα είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Τις φτιάχνω σε τέτοιες περιπτώσεις και μου πετυχαίνουν πάντα.
Την δε μους την σερβίρω και σε μπολάκια όταν μας πιάνει μια τάση υπογλυκαιμίας οικογενειακώς!

Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ ΦΑΡΙΝΑ για να φουσκώνει λίγο περισσότερο το παντεσπάνι και να μπορώ να το κόβω πιο εύκολα σε πάτους)
5 αυγά
30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
60 γρ. kirsch (απόσταγμα από κεράσια)

Για την μους:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
500 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 20 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 - 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το kirsch.
Ετοιμάζουμε και την μους. 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το βρέχουμε με σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Παίρνουμε το 1/3 από την μους και την στρώνουμε στο παντεσπάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο και το τρίτο κομμάτι. Τέλος καλύπτουμε και τα πλαινά της τούρτας με την υπόλοιπη μους.

Για την διακόσμηση έφτιαξα ζαχαρόπαστα σε ροζ απόχρωση. Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας


Η συνταγή για τις κρέπες είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου από το βιβλίο Μια Γιορτή Για Τα Παιδιά.
Για το μίγμα θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες γάλα
5 αυγά (εγώ έβαλα 4)
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
λίγο κονιάκ (δική μου έμπνευση)
Νουτέλα για το άλλειμα
 
Στο μπωλ του μίξερ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά και λίγο από το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει ένας πηχτός χυλός, χωρίς σβώλους. Αν σβωλιάσει, περάστε το χυλό από σίτα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα, το κονιάκ και το βούτυρο. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μίγμα για 1 λεπτό και το αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου για μία ώρα.
Ψήνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι ή με την ειδική συσκευή. Αν ο χυλός είναι πηκτός αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Αλλείφουμε τις κρέπες με νουτέλα και διπλώνουμε σε "μαντηλάκι" (την στρογγυλή κρέπα διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ημικύκλιο και ξανά στη μέση).
Για το ντεκόρ χρησιμοποίησα χρωματιστό ριζόχαρτο.


Για τα cupcakes έφτιαξα μία δόση κέικ και για την γαρνιτούρα κρέμα με τυρί φιλαδέλφια. Τέλος τα διακόσμησα με χρωματιστή τρούφα.

Για τα μπιφτέκια θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι (δεν κάνουμε υπερβολές όταν πρόκειται για πιτσιρίκια)
στρογγυλά ψωμάκια

Ζυμώνουμε όλα τα  υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στο γκριλ και σερβίρουμε σε μαλακά ψωμάκια. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη κέτσαπ.


Για τη σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι θα χρειαστούμε:
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες ή παριζάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
μαγιονέζα
κέτσαπ
Βράζουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε και τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε μαγιονέζα και κέτσαπ (οι αναλογίες είναι θέμα γούστου και μόνο). 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ, ποτηράκια ή σαλατιέρα.

Για τα σαντουιτσάκια πάρετε φόρμα του τοστ και προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας. Κόψτε σε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά. Πολύ βολικό όταν πρόκειται για παιδάκια που το μυαλό τους είναι στο παιχνίδι παρά στο φαγητό.

Σας φιλώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

9 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ Princess μου!!! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα αγάπη μου όμορφη!!! ταλαντούχα και χρυσοχέρα!!! Σ'ευχαριστούμε για τις συνταγούλες, αν κι εγώ θα προτιμούσα να είμαι στο πάρτυ!!! Χα χα χα!!! Φιλάκιαααααα!!!! και καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίες οι συνταγές Princess μου!!!Εύκολες και ο΄τι πρέπει για παιδικά πάρτυ.Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας.Η τούρτα έγινε υπέροχη,πολύ ζουζουνιάρικη!!!Καλή σου μέρα φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ΄ευχαριστούμε πάρα πολύ γλυκειά μου για τις συνταγές. Η τούρτα όπως και όλα τα υπόλοιπα εδέσματα φαίνονται υπέροχα!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Marie, Μάνια σας ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα σας εύχομαι!

    Κικίτσα μου γλυκιά, πολύ θα το ήθελα να βρισκόσουν κι εσύ στο πάρτυ!!!! Καλό μήνα και σε σένα!

    Sofhie, Νατασούλι σας ευχαριστώ! Μου δίνετε μεγάλη χαρά με τα σχόλιά σας!

    Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσαν αυτά που έφτιαξα! Φιλιά σε όλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποτε βρεις χρόνο πέρνα απ'το σπιτάκι μου, σε περιμένει παιχνιδάκι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/10/12, 12:44 π.μ.

    τα εκανες ολα τελεια!!!!
    οταν κανω και εγω παιδακι θα ηθελα να κανω
    αναλογα πραγματα! μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μου φίλη, σ' ευχαριστώ πολύ! Με χαροποιεί το γεγονός πως σου άρεσαν οι ιδέες που βρήκες εδώ! Καλή συνέχεια να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips