Τσιζ κέικ γρήγορο, εύκολο και χωρίς αυγά ... Είναι ένα γλυκάκι που το φτιάχνω πολύ συχνά και μου αρέσει τρελά! Η γεύση του είναι πλούσια και μοναδική, η δε γεύση του βατόμουρου ταιριάζει απόλυτα.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
Ένα μεγάλο πακέτο μπισκότα digestive
300 γρ. τυρί κρέμα philadelphia
350 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο Bonne Maman (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με κούμπωμα ή ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες.
Ρίχνουμε το μίγμα του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν σαντιγύ και να στέκεται.
Το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Ανοίγουμε το βαζάκι με την μαρμελάδα, την ανακατεύουμε καλά για να γίνει πιο ρευστή και να μπορούμε εύκολα να την απλώσουμε πάνω στην κρέμα.
Το γλυκό είναι έτοιμο για ψυγείο. Μετά από 4 ώρες "του δίνετε και καταλαβαίνει"!
Σημείωση: Πριν σερβίρετε, αφήστε το γλυκό εκτός ψυγείου 15 λεπτά. Κόβεται καλύτερα.
Καλημέρα, ωραία συνταγή, θα το δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία Νατάσα μου! Περιμένω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή