Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από σπιτικό φαγητό, πόσο μάλλον από σπιτικό fast food! Καλό είναι να μην συνηθίζουμε τα παιδιά μας να τρώνε τέτοιου είδους σνακ όμως κι αυτά έχουν το δίκιο τους. Γιατί λοιπόν να μην τους προσφέρουμε εμείς αυτό που επιθυμούν φτιαγμένο από τα χεράκια μας;
Από τότε που επιχείρησα να φτιάξω μόνη μου πίτσα δεν παραγγείλαμε ξανά απ' έξω. Και η αλήθεια είναι πως η δική μου συνταγή είναι πιο ... νόστιμη (είμαι και μετριόφρων άνθρωπος).
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς υλικά εξεζητημένα. Εγώ βολεύομαι με ό,τι υπάρχει στο σπίτι εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να βγει δηλαδή η πίτσα σπέσιαλ ή και μαργαρίτα. Φαντασία να υπάρχει ...
Το ζυμάρι το έφτιαξα με:
400 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φακελάκι ξερή μαγιά
χλιαρό νερό (όσο πάρει)
λίγο αλάτι
1-2 κ.σ. λάδι
Για την γέμιση:
250 γρ. τυρί ένταμ
ντομάτα στον τρίφτη (συσκευασμένη)
μανιτάρια από κονσέρβα
πιπεριά πράσινη
ελιές
ρίγανη
λίγο αλάτι (εάν το τυρί δεν είναι πολύ αλμυρό)
ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας!
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαγιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λάδι για να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 270 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο για πίτσα με τα χέρια μας. Αν δείτε πως κολλάει πασπαλίστε και το ζυμάρι με λίγο αλεύρι.
Απλώνουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας, προσθέτουμε και λίγο αλάτι και είναι έτοιμη για φούρνο.
Α, ξέχασα να σας πω ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ταψί. Μεταφέρουμε την πίτσα κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου.
Τοποθετούμε τη σχάρα στο προτελευταίο επίπεδο του φούρνου (ή και στο τελευταίο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος) και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 270 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτσα.
Καλή επιτυχία και περιμένω σχόλια και εντυπώσεις από τα πιτσιρίκια σας!
Η σπιτική πίτσα είναι η αδυναμία μας :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπευθείες στη λαδόκολα χωρίς ταψί!?!
Δε φαντάζεσαι από τί φασαρία με έσωσες μόλις τώρα!
Ούτε που το είχα σκεφτεί.
Καθιερώνεται πάραυτα.
Ευχαριστούμε!!!
Το δοκιμάσαμε κιόλας και βγήκε τέλειο το κολπάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας πέτυχε! Καλοφάγωτη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις μου έτρεξε ένα σαλάκι, πλιτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπίτσα μου γιατί δεν παίρνεις ένα κομμάτι να σου φύγει ο καημός;
Διαγραφή