4.5.11

Φως ... άναψε !!!

Καιρός να κάνουμε και καμιά κατασκευή, τι λέτε; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εδώ και μέρες τρωγόμουν να φτιάξω κάτι, όμως με  όλα όσα έγιναν λίαν προσφάτως (γιορτές, αρρώστιες) πού να βρεθεί χρόνος και για αυτά τα πράγματα.
Τούτο εδώ το αμπαζουράκι βρισκόταν στο δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας. Η αλήθεια είναι ότι το βαρέθηκα γρήγορα γιατί ήταν ένα απλό μπεζ φωτιστικό. Κάποια στιγμή μας άφησε χρόνια ... βγήκε το καπέλο του, έσπασε η μπρίζα και το είχα παρατημένο στο δωμάτιο με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Από καιρό βέβαια ήθελα να το "αναστήσω" το καημένο αλλά δεν μου ερχόταν καμιά ιδέα στο μυαλό. Τελικά βρήκα ένα ρολό από χρωματιστό ριζόχαρτο και τότε άρχισα να παίρνω στροφές (αργώ λίγο να πάρω μπρος, αλλά όταν πάρω ... χιχιχι).
Έβγαλα ένα πατρόν για το καπέλο του φωτιστικού και στη συνέχεια έκοψα το ριζόχαρτο. Το κόλλησα και επιτέλους άρχισε να παίρνει ζωή.

Σειρά είχε ο λαιμός του φωτιστικού. Αρχικά είχα σκεφτεί να φτιάξω μια κορώνα από χαρτόνι, να την βάψω και να την κολλήσω στην εσοχή που βρισκόταν στη βάση. 
Καθώς μάζευα τα πασχαλινά στολιδάκια μου για να τα αποθηκεύσω για του χρόνου, έφτασε και η ώρα της περιβόητης λαμπάδας. Θυμάστε την Βarbie λαμπάδα της πριγκίπισσας; Ε, δεν μου πήγαινε καρδιά να την κρύψω. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ την είχα ερωτευθεί αυτή τη λαμπάδα.
Πήρα την άσπρη κορδέλα με τις καρδούλες και την έδεσα  στο αμπαζούρ.

Δεν έγινε υπέροχο;



Τρέχω να το στολίσω στο δωμάτιο για να το βρει η μικρή πριγκίπισσα όταν γυρίσει απ' το σχολείο. Σίγουρα θα τρελαθεί!
Σας χαιρετώ!

5 σχόλια:

  1. Πωπω χαρες που θα κανει!Τελειο εγινε, μου αρέσει η λεπτομερεια με τις καρδιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρίσκω princess.Μου έδωσες ωραία ιδέα! Το πατρόν πώς το έκοψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Madi, καλως ήλθες! Για να βγάλω το πατρόν πήρα ένα μεγάλολ κομμάτι χαρτόνι κι έβαλα ξαπλωτό το καπέλο του φωτιστικού. Έπειτα το "κύλισα" πάνω στο χαρτόνι, έχοντας βάλει πρώτα ένα σημάδι στο καπέλο για να ξέρω από πού ξεκίνησα, και με ένα μολύβι έκανα το σχέδιο καταλήγοντας στο σημαδεμένο σημείο του καπέλου. Βγαίνουν δύο κύκλοι ο ένας μέσα στον άλλο. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα με την περιγραφή μου. Αν συναντήσεις κάποια δυσκολία επικοινώνησε μαζί μου μέσω email.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή