22.12.13

Gingerbread Party!!!

Καλημέρα γειτονάκια μου!!! Πώς περνάτε τον πιο γιορτινό μήνα του έτους; 
Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση κι επειδή η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό μου εδώ και πάρα πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να την υλοποιήσω ... Ήθελα διακαώς να οργανώσω ένα gingerbread πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για εμάς τις μαμάδες ... να νιώσουμε κι εμείς το πνεύμα των Χριστουγέννων!! Νομίζω το δικαιούμαστε και το αξίζουμε!


Οι φιλενάδες μου λοιπόν δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται, το μόνο που γνώριζαν ήταν πως θα περνούσαμε ένα απόγευμα παρέα, με αναμμένο τζάκι και πως θα υπήρχε κι ένα "δημιουργικό" κομμάτι στην όλη φάση...
Η κουζίνα μου είχε την τιμητική της αφού έψησα μικρά μπισκοτόσπιτα, μεζεδάκια για τα πιτσιρίκια και εδέσματα για εμάς τις μανούλες. Παντού καραμελάκια, ζελεδάκια, αφράτο γλάσο, ταψιά ... Αλλά χαλάλι!!! Δεν με πείραξε καθόλου όλη αυτή η κούραση, ίσα ίσα που το ευχαριστήθηκα!
Τα παιδιά λοιπόν θα περνούσαν την ώρα τους στολίζοντας το καθένα το δικό του σπιτάκι. Προμηθεύτηκα μπολάκια για να έχουν τα καραμελάκια τους και ατομικές σακούλες κορνέ για να "δημιουργήσουν", ζελατίνες για να τυλίξουν τα σπιτάκια τους όταν θα έφευγαν. Τα πιτσιρίκια φυσικά τρελάθηκαν!!!!! Οι μαμάδες ενθουσιάστηκαν το ίδιο με τα παιδιά, μπορώ να πω!



Εμείς καθίσαμε σε ένα τραπέζι στολισμένο με κεράκια, κρασάκι και λιχουδιές διάφορες! Κις λωρέν με μανιτάρια, κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο, διάφορα ντιπ με φρυγανισμένη μπαγκέτα, nuggets κοτόπουλου και πατατούλες στο φούρνο, για τα παιδιά, σαντουιτσάκια και σοκολατένια κεκάκια. Φυσικά ακολούθησαν και γλυκάκια όπως το κέικ Mrs Santa Claus και τιραμισού!





 


 
Περάσαμε υπέροχα μέχρι αργά το βράδυ! Το σπίτι ήταν πιο γιορτινό από ποτέ με χαρούμενες παιδικές φωνές, με ανθρώπους που αγαπώ πολύ και με μια ζεστασιά που δεν έχω ξανανιώσει. Μου φαίνεται πως θα τις καθιερώσω τέτοιες συναντήσεις, γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!



Σας στέλνω μια ζεστή αγκαλιά!



Οι συνταγές σε αυτή την ανάρτηση είναι από το περιοδικό Realfood της Αλεξίας Αλεξιάδου



6 σχόλια:

  1. Φοβερή η έκπληξη τελικά και απ' ότι φαίνεται του δώσατε και κατάλαβε!!! Πάντα να περνάς τέλεια κοριτσάκι μου και να δημιουργίες απίθανες γεύσεις!!! Φιλιά πολλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου, σ' ευχαριστώ πολύ!!!! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Πωπω, είναι και βράδυ και μου τρέχουν τα σάλια. Πάω για μια τελευταία επιδρομή στο ψυγείο,χιχι! Πάντα τόσο δημιουργική! Να περνάτε όμορφα κάθε φορά εύχομαι! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς μου "ξέφυγε" αυτό το σχόλιο? 'Εστω και καθυστερημένα σ' ευχαριστώ πολύ Κάλη μου!!

      Διαγραφή
  3. Happy New Year!

    What a wonderful display of creativity and joy and goodies! I love your Christmas tree sandwiches and the Mrs. Santa Claus Cake!

    Thank you for stopping by Poppy View and hope to see you again, soon!

    Filakia,

    Poppy

    ΑπάντησηΔιαγραφή