19.2.12

Αποκριάτικη στολή πεταλούδα

Χαιρετώ την όμορφη παρέα! Πώς αισθάνεστε μετά το 2ο μνημόνιο; Εμένα μου έρχεται στο μυαλό ο στίχος "όταν παίρνω φόρα φόρα κατηφόρα ..." Δεν θα σας γεμίσω όμως στενοχώρια και μελαγχολία!
Η Τσικνοπέμπτη πέρασε, ήρθε και η Παρασκευή και η μικρή πριγκίπισσα δεν πρόλαβε να βάλει την αποκριάτικη στολή της γιατί γύρισε από το σχολείο το μεσημέρι με πυρετό αφού είχε προηγηθεί ξανά ωτίτιδα. Δηλαδή περάσαμε σχεδόν όλο τον Φλεβάρη με αρρώστιες! Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, από τα Χριστούγεννα κι έπειτα, δεν έχουμε δει άσπρη μέρα! Φέτος μας τάραξε ο χειμώνας στη βροχή και στο κρύο αλλά τι να κάνει και αυτός ο δύσμοιρος; Δουλειά του είναι άλλωστε γιατί αν δεν βρέξει, θα παραπονιόμαστε το καλοκαίρι που δεν θα έχουμε νεράκι! Ωχ, πάλι μέσω Τρικάλων σας πήγα! Συγχωρέστε με!
Επανερχόμεθα στο θέμα αποκριάτικη στολή. Μετά από έρευνα αγοράς κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν έχει και τίποτα της προκοπής και που να αξίζει φυσικά τα λεφτά που θα δώσω, οπότε αποφάσισα να ράψω μόνη μου τη στολή της πριγκίπισσας.Η ιδέα για το θέμα της στολής μού ήρθε κοιτώντας αυτή τη στέκα που έχω στολισμένη στο δωμάτιό της.






Στην νουλάπα μου είχα ένα σατέν κουβερλί που μου είχαν φέρει στον γάμο μου (αλλά ήταν η μόδα για 30 χρόνια πριν) και το έχω κρατήσει για την χειμωνιάτικη στρωματσάδα μας μπροστά στο τζάκι. Το εν λόγω κουβερλί έχει  ένα φαρμπαλά γύρω γύρω ή μάλλον είχε, γιατί το περιποιήθηκα καταλλήλως (δηλαδή του άλλαξα τα φώτα) . Έπιασα λοιπόν το ψαλίδι και τον έβγαλα όλο!




Επειδή πατρόν δεν γνωρίζω να σχεδιάζω, πήρα μια μπλούζα της μικρής μου και σύμφωνα με τις διαστάσεις έκοψα τα κομμάτια για να φτιαχτεί το πάνω μέρος της στολής.
Για την φούστα, έκοψα κομμάτια από το ύφασμα σε αυτό το σχήμα και τα ένωσα μεταξύ τους. Στο σημείο όπου φαίνονται οι διακεκομμένες γραμμές έκοψα το ύφασμα για να δημιουργηθεί η "μέση".




Τέλος για να γίνει λίγο πιο εντυπωσιακό  το όλο πράγμα έραψα και τούλι και ιδού 


Το μπροστινό μέρος


Το πίσω μέρος
Η τελική πινελιά είναι ένα ζευγάρι ροζ φτερά από τα τζάμπο, τα οποία είχαμε από παλιά και είμαστε έτοιμες για το καρναβάλι!



Και του χρόνου να είμαστε καλά! Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!! 

 

10 σχόλια:

  1. Αχ μωρέ η παιχνιδιάρικη πεταλουδίτσα!
    Τέλεια την έκανες! Και γενικά πολύ μου αρέσει η ιδέα της μεταποίησης, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνουμε έναν σκασμό χρήματα για κάτι που θα φορεθεί μία φορά, άντε δύο.
    Άσε που έγινε τέλεια! Μπράβο και να χαίρεσαι την πεταλουδίτσα σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι μου, η ιδέα της "πατέντας" πολύ με συναρπάζει και όταν πρόκειται για τέτοιου είδους μεταποιήσεις και μπορώ φυσικά να τις κάνω, δεν σπαταλάω ούτε σεντ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Του άλλαξες τα φώτα ή το βοήθησες να γίνει κάτι ομορφότερο και χρησιμότερο;;;; Μπράβο χρυσοχέρα μου, η πριγκίπισσα σου πήρε αυτό που της άξιζε!!!! Σας φιλώ και τις δύο!!! Καλή εβδομάδα να έχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα γλυκιά, σ' ευχαριστωωωωωωώ! Προς το παρόν χαιρόμαστε τη στολή μέσα στο σπίτι. Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο βρε κοριτσάκι!Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι,να φτιάχνουμε μόνοι μας ότι μπορούμε και να μην είμαστε συνεχώς με το χέρι στην τσέπη!!Μπράβο σου και του χρόνου να είσαστε καλά!!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο! Κι εσύ δεν πας πίσω! Τα χεράκια σου θαύματα κάνουν!

      Διαγραφή
  4. Δεν το πιστεύω!! Τι μαμά είσαι εσύ θαυματουργή...Υπέροχο το πεταλουδάκι σου...να την καμαρωνεις!!Μπράβο για το μεράκι και τη δημιουργικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου απολαμβάνω να είμαι μια παραδοσιακή μαμά και όχι μια μοντέρνα και το καυχιέμαι! Αλλά διαπιστώνω πως δεν είμαι η μοναδική! Σε θαυμάζω κι εσένα και πολλές άλλες μαμάδες που γνώρισα μέσα από το μπλογκ! Φιλιά πολλά!

      Σου είχα στείλει προ ημερών ένα email με ερωτήσεις για κάποια φυτά, το έλαβες;

      Διαγραφή