17.6.11

Κανελλόνια με τόνο!

Καλημέρα σε όλες και όλους!! Είστε καλά; Πώς πάνε τα μπάνια; Εμείς κάναμε δύο και πρώτα ο Θεός το Σαββατοκύριακο θα ξαναπάμε παραλία. 
Σήμερα σκέφτηκα να  αφήσουμε για λίγο τις κατασκευές και να μαγειρέψουμε κάτι της προκοπής ("να συμπιαστεί το εντεράκι μας", που λέμε και στη Ρόδο!).
Αυτό το φαγάκι είναι πολύ εύκολο και νόστιμο και παράλληλα κάτι διαφορετικό από τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει.
Μην σας τρομάζει το γεγονός πως πρέπει να γεμίσετε κανελόνια. Δεν χρειάζεται να τα βράσετε. Έτσι είναι ευκολότερο να βάλετε τη γέμιση.

Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο κανελλόνια
3 κονσέρβες τόνου
1 κονσέρβα τομάτα τριμμένη ή pasata (για την σάλτσα)
1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκκομένο ή τριμμένη τομάτα (για να περιχύσουμε τα κανελλόνια)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ (περίπου 80 γρ.) 
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο τυρί τριμμένο

Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί η σάλτσα.


Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τον τόνο, αφού τον έχουμε διαλύσει προηγουμένως σε μικρά κομμάτια, και αφήνουμε 2 -3 λεπτά να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αλάτι (προσοχή, γιατί ο τόνος είναι λιγάκι αλμυρούτσικος) και πιπέρι.


Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα κανελλόνια. Για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε χωρίς να καιγόμαστε, χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι.
 

Αφού τα γεμίσουμε, περιχύνουμε με όση σάλτσα απέμεινε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι.


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 3/4 από το γάλα να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και μόλις βράσει, το ρίχνουμε μεμιάς και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα κανελλόνια με  την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Καλή όρεξη!!!!!!!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σας εύχομαι και καλές βουτιές!!!

2 σχόλια:

  1. Princess πολύ ωραία συνταγή, θα την δοκιμάσω σίγουρα.
    Καλώς σε βρήκα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες Νατάσα μου!!! Περιμένω να μου πεις νέα από την εκτέλεση της συνταγής!! Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή