Οι συνταγές για την τούρτα είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Τις φτιάχνω σε τέτοιες περιπτώσεις και μου πετυχαίνουν πάντα.
Την δε μους την σερβίρω και σε μπολάκια όταν μας πιάνει μια τάση υπογλυκαιμίας οικογενειακώς!
Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ ΦΑΡΙΝΑ για να φουσκώνει λίγο περισσότερο το παντεσπάνι και να μπορώ να το κόβω πιο εύκολα σε πάτους)
5 αυγά
30 γρ. κακάο
Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
60 γρ. kirsch (απόσταγμα από κεράσια)
Για την μους:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
500 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 20 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 - 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το kirsch.
Ετοιμάζουμε και την μους.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το βρέχουμε με σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Παίρνουμε το 1/3 από την μους και την στρώνουμε στο παντεσπάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο και το τρίτο κομμάτι. Τέλος καλύπτουμε και τα πλαινά της τούρτας με την υπόλοιπη μους.
Για την διακόσμηση έφτιαξα ζαχαρόπαστα σε ροζ απόχρωση. Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας
φανταστική!!!!!!!!!!!!!!!!!!χρόνια πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaya σ'ευχαριστώ, να 'σαι καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή