22.12.13

Gingerbread Party!!!

Καλημέρα γειτονάκια μου!!! Πώς περνάτε τον πιο γιορτινό μήνα του έτους; 
Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση κι επειδή η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό μου εδώ και πάρα πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να την υλοποιήσω ... Ήθελα διακαώς να οργανώσω ένα gingerbread πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για εμάς τις μαμάδες ... να νιώσουμε κι εμείς το πνεύμα των Χριστουγέννων!! Νομίζω το δικαιούμαστε και το αξίζουμε!


Οι φιλενάδες μου λοιπόν δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται, το μόνο που γνώριζαν ήταν πως θα περνούσαμε ένα απόγευμα παρέα, με αναμμένο τζάκι και πως θα υπήρχε κι ένα "δημιουργικό" κομμάτι στην όλη φάση...
Η κουζίνα μου είχε την τιμητική της αφού έψησα μικρά μπισκοτόσπιτα, μεζεδάκια για τα πιτσιρίκια και εδέσματα για εμάς τις μανούλες. Παντού καραμελάκια, ζελεδάκια, αφράτο γλάσο, ταψιά ... Αλλά χαλάλι!!! Δεν με πείραξε καθόλου όλη αυτή η κούραση, ίσα ίσα που το ευχαριστήθηκα!
Τα παιδιά λοιπόν θα περνούσαν την ώρα τους στολίζοντας το καθένα το δικό του σπιτάκι. Προμηθεύτηκα μπολάκια για να έχουν τα καραμελάκια τους και ατομικές σακούλες κορνέ για να "δημιουργήσουν", ζελατίνες για να τυλίξουν τα σπιτάκια τους όταν θα έφευγαν. Τα πιτσιρίκια φυσικά τρελάθηκαν!!!!! Οι μαμάδες ενθουσιάστηκαν το ίδιο με τα παιδιά, μπορώ να πω!



Εμείς καθίσαμε σε ένα τραπέζι στολισμένο με κεράκια, κρασάκι και λιχουδιές διάφορες! Κις λωρέν με μανιτάρια, κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο, διάφορα ντιπ με φρυγανισμένη μπαγκέτα, nuggets κοτόπουλου και πατατούλες στο φούρνο, για τα παιδιά, σαντουιτσάκια και σοκολατένια κεκάκια. Φυσικά ακολούθησαν και γλυκάκια όπως το κέικ Mrs Santa Claus και τιραμισού!





 


 
Περάσαμε υπέροχα μέχρι αργά το βράδυ! Το σπίτι ήταν πιο γιορτινό από ποτέ με χαρούμενες παιδικές φωνές, με ανθρώπους που αγαπώ πολύ και με μια ζεστασιά που δεν έχω ξανανιώσει. Μου φαίνεται πως θα τις καθιερώσω τέτοιες συναντήσεις, γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!



Σας στέλνω μια ζεστή αγκαλιά!



Οι συνταγές σε αυτή την ανάρτηση είναι από το περιοδικό Realfood της Αλεξίας Αλεξιάδου



8.12.13

Το σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ!!!

Γεια και χαρά σε όλους και όλες!!!
Πόπο, πέρασε γρήγορα ο καιρός ... Για πότε μπήκε ο Δεκέμβρης χαμπάρι δεν πήρα. Λίγο το ότι ήμουν λίγο "έξω από τα νερά μου" από τότε που σταμάτησα τη δουλειά, λίγο και ένα "ρεκτιφιέ" που έκανα στο σπίτι γιατί το χρειαζόταν, ένα καλό βαψιματάκι δηλαδή, άντε να καθαρίσεις και όοολααα αυτά που υπάρχουν μέσα σ' αυτό (πολύφωτα, κουρτίνες, κουρτινόξυλα, πατώματα και άλλα πολλά ...) βρέθηκα εκτός μπλογκόσπιτου.
Είπα όμως να κάνω ένα δυναμικό "ντου" και να σας δείξω το ζαχαρόσπιτο της μικρής πριγκίπισσας.
Η αλήθεια είναι πως είχα φτιάξει και παλαιότερα ένα μπισκοτόπιστο, πάνε τρία χρόνια περίπου, αλλά η φωτο δεν είναι καλή για να σας την παρουσιάσω. Από τότε δεν επιχείρησα ξανά να της φτιάξω κάτι παρόμοιο. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία και η διάθεση για να υλοποιήσεις κάποια πράγματα. Και ομολογώ πως τα τρία τελευταία χρόνια ήταν αρκετά ζόρικα για εμένα. Στην παρούσα φάση, έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθώ να ξαναβρώ τον παλιό εαυτό μου και να βάλω σε μια τάξη τη σκέψη μου και τη ζωή μου ... Πιστεύω πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο.
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας περάσουμε στο προκείμενο. 


Όλα ξεκίνησαν με μια μπάλα από ζυμάρι μυρωδάτο!


Κι έπειτα ψήθηκαν τα κομμάτια



Για να αρχίσει το στήσιμο και να ολοκληρωθεί το παραμυθένιο σπιτάκι μας!





Κάπου εκεί μέσα πρέπει να βρίσκονται ο Χάνσελ και η Γκρέτελ και να τρώνε ζαχαρωτά!!!!!



Καλό απόγευμα!


Σας φιλώ!!