2.7.13

Υγρό κέικ με λεμόνι

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την τελευταία μου ανάρτηση! Δεν σας ξέχασα, επισκέπτομαι τα σπιτάκια σας όποτε μπορώ διότι τώρα ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος αφού δουλεύω. 
Η μέρα μου ξεκινά από τις 5:30 π.μ. και τελειώνει το βράδυ όταν πια κοιμάται η μικρή πριγκίπισσα. Τότε όμως το σώμα είναι ανίκανο να κάνει οτιδήποτε και δυστυχώς δεν μπορώ να "περιποιηθώ το σπιτάκι μου όπως θα ήθελα".
Σήμερα παρόλη την κούραση που έχω, πίεσα τον εαυτό μου να γράψει αυτό το ποστ γιατί, όπως και να το κάνουμε, μου έχετε λείψει πάρα πολύ!!!
Και για τον λόγο αυτό θα σας γλυκάνω με μια συνταγούλα του αγαπημένου μου Στ. Παρλιάρου.
Είναι ένα κέικ λεμονάτο και δροσερό, που όμως γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ.


 Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
3 αυγά
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο μαζί με 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 ml ρούμι (εγώ το αντικατέστησα με κονιάκ)
ξύσμα από 1 λεμόνι


Για την επικάλυψη:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμός 1 λεμονιού

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα αυγά, τη ζάχαρη κια το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μίγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, ψήνουμε το κέικ για 7 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 160 - 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.


Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και γλασάρουμε με πινέλο.




Εύχομαι να το ευχαριστηθείτε αυτό το γλυκάκι!



Να περνάτε όμορφα και να κάνετε πολλές βουτιές στη θάλασσα!!!!!!!!


Blogging tips