23.10.11

Φθινόπωρο ... Χειμώνας ...

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας (ακόμη περισσότερο ο χειμώνας) είναι οι εποχές που λατρεύω. Θέλω να βρίσκομαι στο σπίτι μου, οπότε προσπαθώ να τελειώνω με τις εξωτερικές δουλειές μέχρι το μεσημέρι. Από κει και έπειτα δεν θέλω καθόλου να ξεμυτίζω από το "καβούκι" μου.
Από την περασμένη Δευτέρα το κρύο έπιασε απότομα και με βρήκε απροετοίμαστη. Η μικρή πριγκίπισσα δήλωσε (με ναζιάρικο παράπονο) πως κρυώνει. Το σπίτι ήταν όντως λίγο παγωμένο και φαινόταν "άδειο". Δεν υπήρχε η ζεστασιά της ατμόσφαιρας να μας πλημμυρίζει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να στρωθούν τα χαλιά. Μετά από αρκετή κούραση, το αποτέλεσμα και πάλι με αντάμειψε... Πόσο όμορφο δείχνει τώρα το σπίτι μας! 
Όταν μιλώ για τις αγαπημένες μου εποχές, μου έρχονται στο νου όλα αυτά τα μικρά πράγματα που για κάποιους ίσως να είναι ασήμαντα ή βαρετά, για μένα όμως είναι στιγμές που κάθε χρόνο περιμένω να ζήσω, να γευτώ!


Η θαλπωρή από το αναμμένο κερί





Τα πλεκτά μου πασουμάκια


Η απαλή κουβέρτα που με αγκαλιάζει τα κρύα βράδια



Το χρώμα που έχει το ρόδι



Το γλυκό κυδώνι



Και οι τσακιστές πράσινες ελιές



Η αλεσφακιά που μοσχομυρίζει στο τσάι μου

Η μικρή πριγκίπισσα έχει αποκοιμηθεί. Δεν ακούγεται τίποτα, μια ήρεμη σιωπή. Έξω κάνει κρύο κι εγώ μόνη με τον εαυτό μου. Τα λέμε οι δυο μας. Έχω ανάγκη να το κάνω αυτό. Σκέφτομαι .... σκέφτομαι .... και τελικά όλα περιστρέφονται γύρω από το ίδιο πρόσωπο. Το παιδί μου! Τίποτε άλλο.

Καληνύχτα ...

16.10.11

Ονειρεμένο σουφλέ σοκολάτας!

"Κυριακή, γιορτή και σκόλη, να' ταν η βδομάδα όλη". Σήμερα Κυριακή του έδωσα και κατάλαβε! Όλο το πρωινό το πέρασα στην κουζίνα φτιάχνοντας λιχουδιές αλμυρές και γλυκές. Με έπιασε η προκοπή βλέπετε διότι ήθελα να ετοιμάσω κάτι σπιτικό (πάνω απ' όλα) για το κολατσιό της μικρής πριγκίπισσας για αύριο στο σχολείο και γλυκό να πάνε κάτω τα φαρμάκια!


Αυτή τη στιγμή που σας γράφω απολαμβάνω μια χορτόπιτα!!! Την έφτιαξα μόνο με σπανάκι αλλά και πάλι έγινε τέλεια! Θα ακολουθήσει βεβαίως και μια μους σοκολάτας ή το αμαρτωλό σουφλέ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ... 




  


Η συνταγή για το σουφλέ σοκολάτας είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την βρήκα πριν χρόνια σε ένα περιοδικό.
ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά
110 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
90 γρ. βούτυρο
35 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας γάλα.
(εγώ έβαλα επιπλέον 2 κουταλιές κονιάκ)


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για λίγο ώστε να μην ασπρίσουν. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το γάλα (και το κονιάκ, αν χρησιμοποιήσετε). Βουτυρώνουμε 4 ατομικές φόρμες (π.χ. κρεμ καραμελέ), τις γεμίζουμε με το μείγμα και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς κελσίου για 8-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα αφαιρούμε από τη φόρμα και αν θέλουμε τα βάζουμε για 1-2 λεπτά στο γκριλ.


Επειδή εγώ το ήθελα ακόμη πιο ενισχυμένο, έφτιαξα ένα γλάσο σοκολάτας λιώνοντας σε μπεν μαρί 100 γρ. κουβερτούρα. Έριξα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 4 -5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ. Η μικρή πριγκίπισσα έριξε και λίγη χρωματιστή τρούφα στο δικό της μπολάκι οπότε είχαμε τρεις παραλλαγές, σκέτο, με γλάσο σοκολάτας και με γλάσο-τρούφα.






Σας έβαλα στην πρίζα; Χι, χι, χι .....
Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι!!!

12.10.11

Παιχνιδόκουτο από φελιζόλ

Γλυκιά μου γειτονίτσα σε χαιρετώ! Μετά την βροχή βραβείων στη μπλογκογειτονιά (συγχαρητήρια σε όλα τα μπλογκοσπιτάκια γιατί το αξίζουν, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα, είναι όλα τόσο όμορφα και δημιουργικά) και τις αποκαλύψεις για τους "ιδιοκτήτες" τους (χι, χι, χι) ήρθε και η ώρα για την ανάρτηση που σας έταξα.
Είναι γεγονός εξακριβωμένο τελικά πως ο μουντός και συννεφιασμένος καιρός  είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργείς! Εμένα τουλάχιστον είναι η καλύτερή μου!!!!!
Από καιρό τώρα προσπαθώ να μαζέψω όλο το παιχνιδομάνι που έχει μαζευτεί στο δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας (το δεύτερο, όπου υπάρχουν μόνο παιχνίδια). Αφού έκανα ένα ξεσκαρτάρισμα σ' αυτά που ήταν για να δώσω και σ'αυτά που ήταν για πέταμα, μου έμειναν και μερικά έξω από τα παιχνιδόκουτα (πώς είναι όταν ξεβιδώσεις κάτι και σου μένουν περίσσευμα καμιά δεκαριά βίδες, ένα τέτοιο πράγμα).
Την επόμενη ημέρα ο σύζυγος, έφερε στο σπίτι δύο κουτιά από φελιζόλ. Αμέσως μου ήρθε η ιδέα! Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω για παιχνιδόκουτα; 
Αγόρασα χαρτόνια διπλής όψεως (είναι λίγο πιο ανθεκτικά από το απλό χαρτόνι) και "έντυσα" τα φελιζόλ. Φυσικά δεν παρέλειψα να βάλω την σφραγίδα της princess φτιάχνοντας μια κορώνα! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή!








Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα! Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου να μαζέψετε κανένα παιχνίδι γιατί πνιγόμαστεεεεε!!!!


Σας φιλώ!

11.10.11

Ένα υπέροχο νεραϊδένιο βραβείο

Προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά βεβαίως βεβαίως είχα σήμερα μηνυματάκι για βραβειάκι! Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Αναστασία από το μπλογκ Νεραϊδόσκονη για το υπέροχο αυτό βραβείο που μου χάρισε και θα της λύσω την απορία για το τι εστί princess! Καλέ, μην με πάρετε από φόβο και ξεσηκωθείτε και φύγετε για τα βουνά!
Το "πρωτόκολλο" λέει πως πρέπει να
1) αποδεχτώ το βραβείο και να αναφέρω τον/την blogger που μου το απένειμε
2) αναφέρω 7 τυχαία πράγματα για τον εαυτό μου
3) απονείμω το βραβείο σε 15 bloggers ,τους οποίους θα πρέπει να ενημερώσω!!

Λίγα λόγια για την princess
1. Τρελαίνομαι για τον χειμώνα! Όταν βρέχει; Η καλύτερή μου!
2. Απολαμβάνω να κάθομαι μπροστά στο τζάκι μου.
3. Αν ζούσα σε μια άλλη ζωή θα ήθελα να κατοικώ στο χωριό του Άη Βασίλη! (όπως καταλάβατε λατρεύω τα Χριστούγεννα!)
4. Κλαίω με το παραμικρό, ακόμη και όταν νευριάσω.
5. Θέλω να μου δείχνουν σεβασμό και κατανόηση. Ε! Θα γίνω χαλί να με πατήσεις ...
6. Βαριέμαι τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Όμως όσες φορές και αν παιχτεί η σειρά "Είσαι το ταίρι μου" θα την παρακολουθήσω.
7. Όταν περπατώ, μου αρέσει να βλέπω τα σπίτια και να παρατηρώ την διακόσμησή τους ( ο μεγάλος μου καημός ... μια άνετη βεράντα!)

Αυτά και άλλα πολλά και ωραία συμβαίνουν εδώ στη Ρόδο και τώρα ήρθε η ώρα να απονείμω κι εγώ το βραβείο σε 15 bloggers
Στην Κική Creative Moments
Στην Νατάσα A Journey to Neverland with Natasha
Στην Εβελίνα Handarteveline
Στην Λίτσα Home is where your story begins
Στο Μαράκι Marie-Meraki
Στην Κάτια Stars and Icicles
Στην Χρύσα Κουζινο-therapy
Στην Μάνια Smartmania
Στην Fotolabida1
Στην Tante Kiki
Στην Βάσια Βάσια-Χειροποίητες δημιουργίες
Στην Λαμπρινή Λαμπρούκα
Στην Marion Μαγειρική και Τέχνη
Στην Αναστασία έξυπνες ιδέες
Στην Ζέφη Παίζουμε μαζί


Κορίτσια καλό κουράγιο!!

Θα τα πούμε λίαν συντόμως!

8.10.11

Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Καλησπέρα, τι κάνετε; Εύχομαι να είστε όλοι καλά!! Επιτέλους φθινοπώριασε και στο νησί μας! Σήμερα ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και έριξε και ψιλόβροχο.
Με έπιασε λοιπόν ο οίστρος και βγήκα στις βεράντες  (8:00 το πρωί!!!) να πλύνω επιτέλους τα παράθυρά μου και το μπαλκόνι μου -είναι και 30 μέτρα το ευλογημένο και μονοκόμματο, σαν καράβι είμαστε ένα πράγμα, θέλω και 2 ώρες για να το καθαρίσω- να αστράψουν όλα αφού τα είχα παραμελήσει όλο το καλοκαίρι με τη δουλειά. Ψιλοσιγύρισα και λίγο (τα είχα κάνει καλά και από χθες για να μην τρέχω σήμερα) και αφού παρέδωσα και το τέκνο μου στη γιαγιά της, βγήκα να κάνω κάτι ψώνια, τα γνωστά, ξέρετε εσείς ... ψωμάκι, γαλατάκι για το Σαββατοκύριακο ...
Καθότι μ' αρέσει και το περπάτημα σκέφτηκα να πάω να ψωνίσω κάπου πιο μακριά από το σπίτι για να συνδυάσω και τα δύο και να κάνω και τη γυμναστικούλα μου.
Ο δρόμος με έβγαλε σε ένα κατάστημα με είδη δώρων και σπιτιού και προς μεγάλη μου χαρά αντικρύζω τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!!!!!!!
Ε! Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην αγοράσω κάτι! Βρήκα αυτά τα υπέροχα κεραμικά Αγιοβασιλάκια τα οποία φωτίζουν με ρεσώ.


Δεν είναι μια γλύκα; Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να τα στολίσω και να μεγαλώσει η παρέα των Χριστουγέννων!


Αναμείνατε για καινούρια αναρτησούλα με εύκολη κατασκευή για τα ζουζούνια σας!
Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

4.10.11

Ώρα να παίξουμε!

Μετά από πρόσκληση της Νατάσας από το blog A Journey to Neverland with Natasha και της Μαρίας από το blog Marie - Meraki θα παίξω κι εγώ το παιχνίδι των 7 αναρτήσεων.

Ας αρχίσω με την πιο δημοφιλή ανάρτηση

Μια γεύση από νεραϊδόκοσμο
Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε τις περισσότερες προβολές.

Η πιο όμορφη ανάρτηση


Η ομορφιά της θάλασσας
Με άγγιξε βαθιά αυτή η ομορφιά της φύσης και μου ξύπνησε όμορφα συναισθήματα!

Η πιο χρήσιμη ανάρτηση


Παπουτσοθήκη - κουκλόσπιτο
Νομίζω πως όλες έχουμε θέμα με τα παπούτσια και ειδικά όταν έχουμε έλλειψη χώρου.

Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση


Το κέικ της μαμάς
Κάποιοι ίσως σκέφτηκαν: "σιγά το γλυκό, όλοι ξέρουν να φτιάξουν ένα κέικ". Κι όμως υπάρχουν και νέες νοικοκυρές στη μπλογκογειτονιά. Δεν συμφωνείτε;

Η ανάρτηση που με ξάφνιασε με την επιτυχία της


Εξοικονόμηση χώρου στη κουζίνα
Δεν περίμενα να υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για ένα διακοσμητικό τρικ.

Η ανάρτηση που δεν της δόθηκε η απαραίτητη προσοχή


Κανελλόνια με τόνο
Είναι ένα φαγάκι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Η ανάρτηση που με έκανε περήφανη


Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια
Τα πασχαλινά κουλουράκια και μάλιστα τα ανεβατά της Ρόδου είχαν ζήτηση και στο εξωτερικό! Τι να πω;

Σας ευχαριστώ που επισκέπτεστε το σπιτάκι μου και μου αφήνετε τα σχόλιά σας! Τα διαβάζω όλα με μεγάλη χαρά!!!

Θα τα πούμε σύντομα! Καλό σας βράδυ και καλό ξημέρωμα!

1.10.11

Πάρτυ Hello Kitty (η συνέχεια)

Καλό μήνα σε όλους και όλες!!! Τι κάνετε, είστε καλά; Επιτέλους τελείωσα από τη δουλειά και βρήκα χρόνο να κάνω την ανάρτηση που υποσχέθηκα. 
Σήμερα θα παρουσιάσω τις συνταγές για τα εδέσματα του πάρτυ μας. Κάποια από αυτά θα παρατηρήσετε ότι είναι δημιουργίες χωρίς αναλογίες. Πιο πολύ μου αρέσει να φτιάχνω πραγματάκια με οδηγό την φαντασία. Εσείς μπορείτε να πάρετε ιδέες και να τις προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα και προτιμήσεις. Μην νομίζετε, κι εγώ έχω βάλει το χεράκι μου και έχω αλλάξει ή προσθέσει κάτι από αυτά που γράφει η συνταγή την οποία χρησιμοποιώ. Δεν είναι κακό, γι' αυτό μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Οι συνταγές για την τούρτα είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Τις φτιάχνω σε τέτοιες περιπτώσεις και μου πετυχαίνουν πάντα.
Την δε μους την σερβίρω και σε μπολάκια όταν μας πιάνει μια τάση υπογλυκαιμίας οικογενειακώς!

Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ ΦΑΡΙΝΑ για να φουσκώνει λίγο περισσότερο το παντεσπάνι και να μπορώ να το κόβω πιο εύκολα σε πάτους)
5 αυγά
30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
60 γρ. kirsch (απόσταγμα από κεράσια)

Για την μους:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
500 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 20 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 - 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το kirsch.
Ετοιμάζουμε και την μους. 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το βρέχουμε με σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Παίρνουμε το 1/3 από την μους και την στρώνουμε στο παντεσπάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο και το τρίτο κομμάτι. Τέλος καλύπτουμε και τα πλαινά της τούρτας με την υπόλοιπη μους.

Για την διακόσμηση έφτιαξα ζαχαρόπαστα σε ροζ απόχρωση. Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας


Η συνταγή για τις κρέπες είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου από το βιβλίο Μια Γιορτή Για Τα Παιδιά.
Για το μίγμα θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες γάλα
5 αυγά (εγώ έβαλα 4)
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
λίγο κονιάκ (δική μου έμπνευση)
Νουτέλα για το άλλειμα
 
Στο μπωλ του μίξερ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά και λίγο από το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει ένας πηχτός χυλός, χωρίς σβώλους. Αν σβωλιάσει, περάστε το χυλό από σίτα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα, το κονιάκ και το βούτυρο. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μίγμα για 1 λεπτό και το αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου για μία ώρα.
Ψήνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι ή με την ειδική συσκευή. Αν ο χυλός είναι πηκτός αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Αλλείφουμε τις κρέπες με νουτέλα και διπλώνουμε σε "μαντηλάκι" (την στρογγυλή κρέπα διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ημικύκλιο και ξανά στη μέση).
Για το ντεκόρ χρησιμοποίησα χρωματιστό ριζόχαρτο.


Για τα cupcakes έφτιαξα μία δόση κέικ και για την γαρνιτούρα κρέμα με τυρί φιλαδέλφια. Τέλος τα διακόσμησα με χρωματιστή τρούφα.

Για τα μπιφτέκια θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι (δεν κάνουμε υπερβολές όταν πρόκειται για πιτσιρίκια)
στρογγυλά ψωμάκια

Ζυμώνουμε όλα τα  υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στο γκριλ και σερβίρουμε σε μαλακά ψωμάκια. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη κέτσαπ.


Για τη σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι θα χρειαστούμε:
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες ή παριζάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
μαγιονέζα
κέτσαπ
Βράζουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε και τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε μαγιονέζα και κέτσαπ (οι αναλογίες είναι θέμα γούστου και μόνο). 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ, ποτηράκια ή σαλατιέρα.

Για τα σαντουιτσάκια πάρετε φόρμα του τοστ και προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας. Κόψτε σε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά. Πολύ βολικό όταν πρόκειται για παιδάκια που το μυαλό τους είναι στο παιχνίδι παρά στο φαγητό.

Σας φιλώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!