30.5.11

Εύκολη τυροκαυτερή

Χαιρετώ όλη τη blogοπαρέα! Εύχομαι να είστε καλά! Επιτέλους βρήκα χρόνο να κάτσω κι εγώ με την ησυχία μου μπροστά στον υπολογιστή και να  ασχοληθώ με το blogoσπιτάκι μου!
Τώρα που αρχίζει το καλοκαιράκι οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν ευκαιρία για ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι, με ουζάκι στη βεράντα, μεζεδάκια και όλων των λογιών τα καλούδια για να περάσουν ευχάριστα με αυτούς που αγαπούν.
Αυτό το μεζεδάκι που σας παρουσιάζω είναι έμπνευση της γιαγιάς μου (πολύ καλή μαγείρισσα οφείλω να ομολογήσω) και κάθε τόσο το φτιάχνω κι εγώ.

Σε ένα μπολ λιώνω 300 γρ. τυρί φέτα, προσθέτω 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και καυτερό tabasco, περίπου 30 σταγόνες.



Ανακατεύω και απολαμβάνω με το ψωμί.

Οι δοσολογίες είναι επιλογή του καθενός ανάλογα με το πόσο τυρί θα χρησιμοποιήσει και πόσο καυτερό το θέλει. 

Καλή όρεξη (εγώ πάντως θα τσακίσω μισή μπαγκέτα αλειμμένη με το καυτερό μου μεζεδάκι. Μισή ... λέεεμε τώρα).

29.5.11

Τέλος καλό, όλα καλά!!!

Τελικά ο Blogger τα κατάφερε μόνος του. Δεν ξέρω τι παθαίνει μερικές φορές αλλά μας κάνει νούμερα. Δεν συμφωνείτε;
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε επιτυχώς. Προς στιγμήν είχα αρχίσει να ανησυχώ πολύ όμως τώρα είναι όλα καλά.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο.
Σας χαιρετώ προς το παρόν, θα τα πούμε πολύ σύντομα.



28.5.11

Βοήθεια συντοπίτες!!!

Γεια σου μπλογκογειτονιά! Μου έλειψες πολύ μα δυστυχώς δεν βρίσκω αρκετό χρόνο λόγω δουλειάς (εποχιακή εργασία), νοικοκυριού, φροντίδας της μικρής πριγκίπισσας... Φτάνει το βράδυ και δεν έχω πια κουράγιο να ασχοληθώ με τίποτε άλλο. Έχω αφήσει κατασκευές στη μέση, θέλω να τις τελειώσω αλλά δεν μου μένει αρκετός χρόνος.
Μπήκα πριν από λίγο στο blog μου και διαπίστωσα ότι εξαφανίστηκαν οι αναγνώστες μου!!! Και ενώ στον πίνακα ελέγχου φαίνονται αριθμητικώς, έχουν εξαφανιστεί και από εκεί. Επισκέφθηκα κάποια άλλα blog και παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο. 
Δεν μπόρεσα να βρω μια λύση από την βοήθεια του blogger. 
Μήπως ξέρει κανείς να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και να με κατατοπήσει  ώστε να βρω μια άκρη;
Θα σας είμαι ευγνώμων!!!


18.5.11

Τσιζ κέικ σε 15 λεπτά!

Τσιζ κέικ γρήγορο, εύκολο και χωρίς αυγά ... Είναι ένα γλυκάκι που το φτιάχνω πολύ συχνά και μου αρέσει τρελά! Η γεύση του είναι πλούσια και μοναδική, η δε γεύση του βατόμουρου ταιριάζει απόλυτα.


Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
Ένα μεγάλο πακέτο μπισκότα digestive
300 γρ. τυρί κρέμα philadelphia
350 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο Bonne Maman (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)

Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου.





Βουτυρώνουμε ένα ταψί με κούμπωμα ή ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες. 

Ρίχνουμε το μίγμα του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να μαλακώσει.


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν σαντιγύ και να στέκεται.


Το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.


Ανοίγουμε το βαζάκι με την μαρμελάδα, την ανακατεύουμε καλά για να γίνει πιο ρευστή και να μπορούμε εύκολα να την απλώσουμε πάνω στην κρέμα.


Το γλυκό είναι έτοιμο για ψυγείο. Μετά από 4 ώρες "του δίνετε και καταλαβαίνει"!


Σημείωση: Πριν σερβίρετε, αφήστε το γλυκό εκτός ψυγείου 15 λεπτά. Κόβεται καλύτερα.

13.5.11

Πίτσα στα γρήγορα ή ντελίβερι;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από σπιτικό φαγητό, πόσο μάλλον από σπιτικό fast food! Καλό είναι να μην συνηθίζουμε τα παιδιά μας να τρώνε τέτοιου είδους σνακ όμως κι αυτά έχουν το δίκιο τους. Γιατί λοιπόν να μην τους  προσφέρουμε εμείς αυτό που επιθυμούν φτιαγμένο από τα χεράκια μας;
Από τότε που επιχείρησα να φτιάξω μόνη μου πίτσα δεν παραγγείλαμε ξανά απ' έξω. Και η αλήθεια είναι πως η δική μου συνταγή είναι πιο ... νόστιμη (είμαι και μετριόφρων άνθρωπος).
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς υλικά εξεζητημένα. Εγώ βολεύομαι με ό,τι υπάρχει στο σπίτι εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να βγει δηλαδή η πίτσα σπέσιαλ ή και μαργαρίτα. Φαντασία να υπάρχει ...

Το ζυμάρι το έφτιαξα με:
400 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φακελάκι ξερή μαγιά
χλιαρό νερό (όσο πάρει)
λίγο αλάτι
1-2 κ.σ. λάδι

Για την γέμιση:
250 γρ. τυρί ένταμ
ντομάτα στον τρίφτη (συσκευασμένη)
μανιτάρια από κονσέρβα
πιπεριά πράσινη
ελιές
ρίγανη
λίγο αλάτι (εάν το τυρί δεν είναι πολύ αλμυρό)

ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας!

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαγιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λάδι για να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 270 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο για πίτσα με τα χέρια μας. Αν δείτε πως κολλάει πασπαλίστε και το ζυμάρι με λίγο αλεύρι.


Απλώνουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας, προσθέτουμε και λίγο αλάτι και είναι έτοιμη για φούρνο.




Α, ξέχασα να σας πω ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ταψί. Μεταφέρουμε την πίτσα κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου.


Τοποθετούμε τη σχάρα στο προτελευταίο επίπεδο του φούρνου (ή και στο τελευταίο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος) και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 270 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτσα.




Καλή επιτυχία και περιμένω σχόλια και εντυπώσεις από τα πιτσιρίκια σας!

4.5.11

Φως ... άναψε !!!

Καιρός να κάνουμε και καμιά κατασκευή, τι λέτε; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εδώ και μέρες τρωγόμουν να φτιάξω κάτι, όμως με  όλα όσα έγιναν λίαν προσφάτως (γιορτές, αρρώστιες) πού να βρεθεί χρόνος και για αυτά τα πράγματα.
Τούτο εδώ το αμπαζουράκι βρισκόταν στο δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας. Η αλήθεια είναι ότι το βαρέθηκα γρήγορα γιατί ήταν ένα απλό μπεζ φωτιστικό. Κάποια στιγμή μας άφησε χρόνια ... βγήκε το καπέλο του, έσπασε η μπρίζα και το είχα παρατημένο στο δωμάτιο με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Από καιρό βέβαια ήθελα να το "αναστήσω" το καημένο αλλά δεν μου ερχόταν καμιά ιδέα στο μυαλό. Τελικά βρήκα ένα ρολό από χρωματιστό ριζόχαρτο και τότε άρχισα να παίρνω στροφές (αργώ λίγο να πάρω μπρος, αλλά όταν πάρω ... χιχιχι).
Έβγαλα ένα πατρόν για το καπέλο του φωτιστικού και στη συνέχεια έκοψα το ριζόχαρτο. Το κόλλησα και επιτέλους άρχισε να παίρνει ζωή.

Σειρά είχε ο λαιμός του φωτιστικού. Αρχικά είχα σκεφτεί να φτιάξω μια κορώνα από χαρτόνι, να την βάψω και να την κολλήσω στην εσοχή που βρισκόταν στη βάση. 
Καθώς μάζευα τα πασχαλινά στολιδάκια μου για να τα αποθηκεύσω για του χρόνου, έφτασε και η ώρα της περιβόητης λαμπάδας. Θυμάστε την Βarbie λαμπάδα της πριγκίπισσας; Ε, δεν μου πήγαινε καρδιά να την κρύψω. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ την είχα ερωτευθεί αυτή τη λαμπάδα.
Πήρα την άσπρη κορδέλα με τις καρδούλες και την έδεσα  στο αμπαζούρ.

Δεν έγινε υπέροχο;



Τρέχω να το στολίσω στο δωμάτιο για να το βρει η μικρή πριγκίπισσα όταν γυρίσει απ' το σχολείο. Σίγουρα θα τρελαθεί!
Σας χαιρετώ!

1.5.11

Καλός σας μήνας!

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, να είστε όλοι καλά πάντα με υγεία!!!
Μου λείψατε μπλογκογειτονιά! Δεν σας ξέχασα αλλά δυστυχώς τις ημέρες που μας πέρασαν η μικρή "πριγκίπισσα" ήταν άρρωστη με ωτίτιδα, συγκεκριμένα από το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, οπότε δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό. Τώρα όμως θα μπούμε όλοι σιγά σιγά στους ρυθμούς μας.
Σήμερα σκέφτηκα να γεμίσω το μπλογκάκι μου με ολίγα άνθη μιας και γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά. Τι λέτε για το καθιερωμένο στεφάνι;

Ορίστε το δικό μου, το οποίο κρέμασα πρωί πρωί στην είσοδο!









και αυτό το γλυκό μπουκετάκι μου το χάρισε η "πριγκίπισσά μου"!!!

Εύχομαι να περάσετε μια όμορφη μέρα!

Blogging tips