22.9.12

Τα δώρα της φύσης

Μπλογκογειτόνισσες, σας χαιρετώ!!! Εύχομαι να είστε καλά και να μπήκατε στους ρυθμούς της καθημερινότητας και της ρουτίνας, της γλυκιάς ρουτίνας, θα έλεγα, μιας και το φθινόπωρο αποτελεί για μένα εποχή ιδανική για ανασυγκρότηση, για εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, τακτοποίηση και διακόσμηση του σπιτιού ...

Τα σχολεία άρχισαν κι επιτέλους κυριαρχεί λίγη ησυχία στο σπίτι οπότε κάνω τις δουλειές μου χωρίς να με ενοχλεί κανείς ... Πόσο μου είχε λείψει αυτό! Μια χαρά είναι τα παιδάκια μας όμως έρχονται στιγμές και φτάνουμε σε ένα σημείο που δεν αντέχουμε άλλο! Οι περισσότερες με καταλαβαίνετε!
Δεν έχασα ευκαιρία και ανασκουμπώθηκα αρχίζοντας το καθάρισμα σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά μην πάθω και τίποτα η γυναίκα (είπαμε, μην μπούμε κατευθείαν στα σκληρά ...)!   

Ααααχχχχχχ ... Φθινόπωρο ... Αυτές τις είκόνες αντίκρυσα από το παράθυρό μου πριν λίγες ημέρες! At last ...


Σήμερα έκανε λίγη ψύχρα παραπάνω και αισθάνθηκα τόσο όμορφα που την ένιωσα στο δέρμα μου ... Πρότεινα στην μικρή πριγκίπισσα να πάμε μια βόλτα να μαζέψουμε κουκουνάρια και ξερά κλαδάκια για να φτιάξουμε κάτι, οτιδήποτε, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο νου μου.
Δεν πήγα μακριά ... λίγο πιο πάνω από το σπίτι μου υπάρχει λίγο πράσινο και βρήκα κουκουνάρια, κυπαρρισόμηλα, κλαδιά από πεύκα και κυπαρρίσια. Τα χρώματα δεν είναι τα χρυσοκίτρινα και τα πορτοκαλί όμως συμβιβάστηκα με όσα καλούδια μαζέψαμε.

Το καλάθι μας γέμισε



Τα κουκουνάρια βρήκαν τη θέση τους στο βάζο


Την αγάπη μου για τα κεριά την γνωρίζετε
Είχα φυλαγμένα στο ντουλάπι βαζάκια από μέλι και τα αξιοποίησα καταλλήλως ... 
 

Έβαλα μέσα αστεροειδή γλυκάνισο
 

 και έδωσα μια τελευταία πινελιά με διακοσμητικό σχοινί 
 

Τέλεια δεν έγιναν;

Τώρα όλα αυτά βρήκαν τη θέση τους στο πάσο της κουζίνας μου



Τα δώρα της φύσης ... απλά υπέροχα!

Καλό βράδυ!



1.9.12

I am Back!!!!

Καλή και αγαπημένη μπλογκογειτονιά μου!!!!!!! Γύρισα και είμαι εδώ μαζί σας!
Μου λείψατε πολύ ... μα πάρα πολύ ...

Μπορεί να σας παρακολουθούσα από μακριά, απόλαυσα όμως τη βόλτα μου στα σπιτάκια σας, άφησα σε ορισμένα και τα σχόλιά μου, γιατί απλά δεν μπορούσα να σας αποχωριστώ ... ήθελα τη συντροφιά σας!
Ευχαριστώ όλες, μία - μία ξεχωριστά, για τα υπέροχα λόγια σας στα email που έλαβα, στα σχόλια που μου αφήσατε! Πραγματικά σας Ευχαριστώ!

Όλες βρήκατε ένα μικρό χώρο μέσα στην καρδιά μου, όλες βάλατε ένα μικρό λιθαράκι και μου δώσατε δύναμη, με εμψυχώσατε, με διδάξατε και να είστε σίγουρες πως έχω πολλά να μάθω ακόμη από εσάς! 

Το δικό μου καλοκαίρι ήταν κάπως ... πώς να το πω ... κάπως ανατρεπτικό (όπως μου ευχήθηκε ένα γλυκό κορίτσι που το αγαπώ ιδιαιτέρως!) κι έτσι ήταν, όντως! Την ευχαριστώ για την ευχή που μου έδωσε γιατί πραγματικά μέσα από τα γεγονότα που συνέβησαν, βρήκα μέσα μου μια δύναμη κι έκανα την υπέρβαση (Ωωω, ναι για μένα ήταν η υπέρβαση)! 
Και όταν πρόκειται για κάτι που αφορά σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, συναισθηματικό, αισθάνεσαι να πνίγεσαι και δεν ξέρεις από πού να πιαστείς και να ανέβεις στην επιφάνεια ... Έφτασα στο κατώτερο σημείο, ίσως έτσι έπρεπε να γίνει, αλλά ο Θεός δεν με άφησε μόνη μου!!!

Τώρα διαλύθηκαν όλα τα σύννεφα και μια νέα αρχή, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, χωρίς φόβο, με πραγματική αγάπη, είναι εδώ μπροστά μου και αυτή τη φορά θα ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω κι όπως ονειρεύομαι εγώ! Θα προσπαθήσω να απολαύσω κάθε στιγμή που μου χαρίζεται, δίχως να νιώθω ενοχές για την χαρά μου και την ευτυχία μου! 
Από δω και εμπρός πρέπει να προσέχω την Κωνσταντίνα, γιατί το αξίζει! 

Δεν θα σας κουράσω άλλο ... 

Τώρα πρέπει να επιστρατεύσω την έμπνευσή μου και τη φαντασία μου γιατί θέλω να αρχίσω να δημιουργώ και πάλι! 


 Επιθύμησα πολύ να κάνω αναρτησούλα με τα κατορθώματά μου, να ανεβάσω φωτογραφίες, να χαθώ μέσα στο μπλογκοσπιτάκι μου ...


Ο Σεπτέμβρης μπήκε και για μένα αυτό σηματοδοτεί αλλαγές, μικρές ή μεγάλες ... στο σπίτι ... στην διάθεση ... στην ψυχολογία ... παντού...











Ευχηθείτε μου λοιπόν "καλές δημιουργίες"! Αυτό μου φτάνει!


Σας φιλώ!!!!!!!