30.8.11

Εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

Καλησπερίζω τη γλυκιά μπλογκοπαρέα!! Αχ, πολύ σας επιθύμισα βρε παιδί μου και η αλήθεια είναι πως μου λείπατε πολύ όσο καιρό βρισκόσαστε σε διακοπές. Χαίρομαι όμως που αρχίζουμε και μαζευόμαστε σιγά σιγά το παρεάκι, ο καιρός  αλλάζει (αν και στη Ρόδο η κάψα συνεχίζει, τουλάχιστον την ημέρα, το βραδάκι έχει λίγη ψύχρα). 
Αύριο λοιπόν αποχαιρετούμε το καλοκαιράκι (άντε στο καλό να πάει, να πάρει άλλος σειρά - για το φθινόπωρο μιλώ!!!). 
Για μένα τώρα αρχίζουν τα καλύτερα!!! Λατρεύω αυτή την αλλαγή του καιρού και το γεγονός ότι οδεύουμε σιγά σιγά προς τον χειμώνα, την αγαπημένη μου εποχή, και ΦΥΣΙΚΑ θα αρχίσω να μετρώ αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!! Α! δεν το συζητώ, τρελαίνομαι για τα Χριστούγεννα, όπως και οι περισσότερες από εσάς!
Ανυπομονώ επίσης να τελειώσει η τουριστική σεζόν, να σταματήσω από τη δουλειά και να ασχοληθώ με το σπίτι μου, να αλλάξω λίγο τη διακόσμηση, να κρύψω τα καλοκαιρινά, να στρώσω τα χαλιά, γενικώς να αλλάξει λίγο η όψη του και να γίνει ένας πιο ζεστός χώρος. Το καλύτερο δεν σας στο είπα! Να ανάψω το τζάκι μου!!!!!!!!!
Αφού λοιπόν συζητάμε γιαι διακόσμηση λέω να ασχοληθώ σήμερα με την κουζίνα.
Έχετε πρόβλημα χώρου στην κουζίνα σας και δεν μπορείτε να βάλετε τραπέζι; Σας έχω την λύση. Τραπέζι κρυμμένο στον πάγκο! Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται αυτό;

Όταν έφτιαχνα κι εγώ το σπίτι μου για τον γάμο μου, αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα. Είχα δύο επιλογές: α) Η μία ήταν να μείνει ένας τοίχος κενός για να μπει τραπέζι και καρέκλες χωρίς όμως να έχω αποθηκευτικούς χώρους. β) Η δεύτερη ήταν να έχω περισσότερα ντουλάπια αλλά να μην έχω τραπέζι. Μεγάλο δίλημμα, έτσι; Εγώ όμως μπόρεσα κι έκανα και τα δύο! Μένα σμπάρο δυο τρυγόνια, που λέει και η παροιμία...

Την κατασκευή που βλέπετε την βρήκα σε ένα περιοδικό διακόσμησης (δεν θυμάμαι τώρα ποιο ήταν ακριβώς). Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενα και η αλήθεια είναι πως με βόλεψε πάρα πολύ. 
Για να χρησιμοποιώ όμως την μεγάλη τραπεζαρία μου, δημιούργησα ένα διαχωριστικό - πάσο που επικοινωνεί με την κουζίνα και παράλληλα της χαρίζει περισσότερο φως. Παρόλα αυτά η κουζίνα με το σαλόνι συνεχίζουν να αποτελούν δύο διαφορετικούς χώρους.



Ελπίζω να πήρατε μερικές ιδέες! Και επειδή γνωρίζω πως υπάρχουν ορισμένες που δεν περιμένουν (γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο), άντε κορίτσια βουρ ....... Τους καημένους του συζύγους μόνο λυπάμαι που θα πιάσουν πάλι τα μαστορέματα! Αλλά δεν πειράζει! Είναι ωραία να μπορούμε να ομορφαίνουμε τη ζωή μας, έστω και με μικρά πράγματα που χαρίζουν στιγμές ευτυχίας! Έτσι δεν είναι;


Σας χαιρετώ και θα τα ξαναπούμε!!!

16.8.11

Εύκολο δροσερό γλυκάκι

Γεια σας και χαρά σας!! Είστε καλά; Καταρχήν θέλω να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ Π0ΛΛΑ σε όλες και όλους όσους γιόρταζαν εχθές!!! Βέβαια είχαμε κι εμείς εορτάζουσες, την μαμά μου και την μικρή πριγκίπισσα!!!
Γι' αυτό λοιπόν είπα να σας κεράσω ένα δροσερό γλυκάκι, απλό και γρήγορο καθώς δεν είχα και πολύ χρόνο με την δουλειά να ετοιμάσω κάτι άλλο. Περιττό να σας πω τη χαρά που είχε η πριγκίπισσά μου γιατί βοήθησε στην προετοιμασία (και στις δουλειές του σπιτιού την προηγούμενη ημέρα).

 
 
Τα υλικά που χρειάστηκα είναι:
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
1,5 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
9,5 φλ. γάλα φρέσκο (η δοσολογία αναγράφεται στην συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
15 - 20 κοφτές κ.σ. ζάχαρη (η δοσολογία αναγράφεται στην συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
250 ml χυμό φρούτων 
 
Εκτέλεση:
Σε ένα πυρέξ 22εκ. Χ 30εκ. Χ 6εκ. έβαλα μία στρώση μπισκότα αφού προηγουμένως τα βούτηξα στο χυμό φρούτων.
Έπειτα έφτιαξα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στην συσκευασία και έριξα την μισή πάνω από τα μπισκότα.
Συνέχισα με τη δεύτερη στρώση μπισκότων και τέλος έβαλα και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
Άφησα για λίγο το γλυκό να κρυώσει και έφτιαξα το ζελέ. Κατόπιν το έριξα πάνω από την κρέμα και έβαλα το ταψάκι στο ψυγείο να παγώσει.
Στη φωτογραφία φαίνεται το ζελέ λίγο γιατί το πυρέξ μου δεν ήταν και πολύ βαθύ.
Εάν χρησιμοποιήσετε ένα σκεύος βαθύτερο μπορείτε να φτιάξετε 2 δόσεις ζελέ και να γίνει ακόμη πιο ωραίο το γλυκάκι.

Όσοι βρίσκεστε σε διακοπές να περνάτε καλά και εσείς που μείνατε πίσω προσπαθήστε να απολαύσετε την ηρεμία της πόλης αφού οι περισσότεροι έχουν φύγει!!!
 
Θα τα πούμε λίαν συντόμως!!!

6.8.11

Κουζινολατρεία!

Χαιρετώ την αγαπημένη μου παρέα! Τι μου κάνετε; Πώς περνάτε; Ξέρω, οι περισσότεροι από εσάς βρίσκεστε σε διακοπές. Εμείς που μείναμε πίσω δεν θέλω να στενοχωριόμαστε, γιατί τελικά το έχουμε στο αίμα μας οι Έλληνες. Βρίσκουμε πάντα τρόπους να περνάμε καλά! 
Και για τους λάτρεις της κουζίνας έχω ωραία μυστικά να σας πω σήμερα!

Το τέλειο κέικ

Όλες οι νοικοκυρές ξέρουν και φτιάχνουν το κλασικό κέικ. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα με θυμηθείτε!
α) Για να γίνει πιο αφράτο το κέικ προσθέστε 1 κεσεδάκι γιαούρτι αντί για γάλα.
β) Ρίχνετε τα υλικά με τη σειρά που αναγράφεται στη συσκευασία του αλευριού. Αφού προσθέσετε και το αλεύρι, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα το μίγμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα. Θα ασπρίσει και θα ομογενοποιηθεί καλύτερα. Όταν ψηθεί το κέικ σας θα είναι πολύ πολύ αφράτο, με ωραία υφή και όψη.
γ) Βάλτε τρία αρωματικά μαζί: βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο κονιάκ. Ο συνδυασμός των αρωμάτων είναι ιδιαίτερος.

Μπορείτε να δείτε τη συνταγή αναλυτικά σε αυτή την ανάρτηση



Άρωμα και γεύση στην σάλτσα κιμά

Θέλετε να δώσετε ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στην σάλτσατ κιμά για τα μακαρόνια; Δοκιμάστε να προσθέσετε πιπεριά πράσινη κομμένη σε ζουλιέν και ψιλοκομμένα μανιτάρια



Σας καληνυχτίζω προς το παρόν! 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!!!!!!!!!!!