21.7.11

Το πρώτο μου βραβειάκι!!

Από χθες είμαι πολύ χαρούμενη και ο λόγος είναι γιατί κέρδισα κι εγώ το πρώτο μου βραβείο!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ την καλή μου Ερμιόνη που τίμησε το μπλογκάκι μου!!!!

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να το χαρίσω στα υπέροχα blogs:
http://thelillyfairy.blogspot.com/

και σε όλους όσους επισκέπτονται το μπλογκοσπιτάκι μου! Να είστε όλοι καλά! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!


Αχ, δεν σας είπα ... Το κόλπο με την παπουτσοθήκη έπιασε τελικά!!!!!!!!!

Σας φιλώ!!!!!!

11.7.11

Παπουτσοθήκη - κουκλόσπιτο

Γεια σας μπλογκογειτονάκια! Τι μου κάνετε; Ξέρω, είμαι αδικαιολόγητη που έχω τόσο καιρό να σας παρουσιάσω κάτι, όμως όλο αυτό το διάστημα πραγματικά δεν είχα χρόνο να κάνω αναρτήσεις.
Έκανα όμως τη βολτίτσα μου από τα "σπιτάκια" σας και ενθουσιάστηκα πολύ με τις δημιουργίες σας!
Και τώρα που η μικρή πριγκίπισσα επιτέλους ησύχασε, κάθησα κι εγώ λίγο να χαλαρώσω και να σας δείξω τα κατορθώματά μου!




Το θέμα "παπουτσοθήκη" είναι κάτι που απασχολεί τις περισσότερες νοικοκυρές κι εγώ χρειαζόμουν μία οπωσδήποτε.
Πείτε μου τώρα, ποιος δεν θα έβγαζε σπυριά εάν αντίκρυζε αυτό το χάλι με τα παπούτσια; Και να φανταστείτε τώρα μας πετύχατε σε καλή φάση! Έχει υπάρξει και χειρότερο απ' αυτό. Παρεμπιμπτόντως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το χειμώνα αλλά το ίδιο χάλι εξακολουθεί να υπάρχει και τώρα.


Έχω βαρεθεί να τα τακτοποιώ και το "σπλάχνο" μου να μην λέει να καταλάβει πως πρέπει να μπαίνουν ξανά στη θέση τους. Τι να κάνω πια η γυναίκα; Και τότε ήρθε η Θεία Φώτιση!
Από καιρό ο σύζυγος είχε μαζέψει από το δρόμο ένα ξύλινο "τελάρο" το οποίο αρχικά φιλοξένησε  κάποια εργαλεία. Μετά άδειασε και καθόταν στο μπαλκόνι χωρίς να χρησιμεύει σε τίποτα (βασικά μας έπιανε το χώρο).
Έφτασε λοιπόν η ώρα του να το αξιοποιήσω (μπας και συμμορφωθεί και λίγο η  κορούλα μου). 
Βρήκα τα απαιτούμενα εργαλεία και άρχισα δουλειά.

 
Καταρχήν έκοψα το τελάρο στη μέση.



Αυτό το κομμάτι με τις τρεις πλευρές το διέλυσα σε τρεις σανίδες, δυο μεγάλες και μια μικρή. Τις μεγάλες τις έκοψα στη μέση και συνολικά είχα πέντε ξύλινα κομμάτια.
Περιττό βέβαια να σας πω τον ιδρώτα που έριξα μέχρι να κόψω τα ξύλα (ήθελα και πριόνι, τρομάρα μου, απ' την άλλη όμως δεν είχα και κανένα να με βοηθήσει). Τα δύο προορίζονταν για σκεπή, ένα για επιπλέον ράφι-πάτωμα και δύο για στήριξη στη βάση. Όλα τα προέβλεψε ο αρχιτέκτονας, μέχρι και αντισεισμική κατασκευή.
Έπειτα το πέρασα με λαδομπογιά και το άφησα να στεγνώσει καλά - ουπς, μόλις τώρα ανακάλυψα πως έβαψα και τα μαλλιά μου μαζί



Πρόσθεσα και παράθυρα, κουρτινούλες και έτοιμο του κουκλόσπιτο για να τακτοποιούμε τα παπούτσια μας. Άμα θέλουμε παίζουμε κιόλας με τις κούκλες μας! (με την υπόσχεση βέβαια ότι αφού βγάλουμε τα κουτιά με τα παπούτσια θα τα ξαναβάλουμε όλα όπως ήταν...)






Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!